Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Acreditarea Spitalului de Urgență Floreasca, suspendată

2016-04-21-gc-spitalul-floreasca.jpg

Spitalul de Urgență Floreasca (București)

Acreditarea Spitalului Floreasca din Capitală a fost suspendată, luni, de Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate. Măsura a fost luată după ce o pacientă de 66 de ani a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului. Incidentul ar fi trebuit raportat, conform legii, în termen de maximum 24 de ore.

„Suspendarea acreditării unității sanitare se dispune până la remedierea de către aceasta a deficiențelor care au condus la suspendarea acreditării, dar nu mai mult de șase luni de la data intrării în vigoare a ordinului de suspendare. În termen de maximum cinci zile lucrătoare de la primirea ordinului, unitatea sanitară elaborează și transmite A.N.M.C.S. spre avizare planul de măsuri pentru remedierea cauzelor care au condus la suspendarea acreditării”, anunță autoritatea într-un comunicat publicat pe site.Conform sursei citate, pe parcursul perioadei de suspendare, unitatea sanitară raportează săptămanal către A.N.M.C.S. măsurile adoptate pentru remedierea neconformităților.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat , luni, după vizita pe care a făcut-o la Spitalul Floreasca, că protocoalele nu au fost respectate în ce privește raportarea incidentului din sala de operație, în urma căruia o femeie în vârstă de 66 de ani a murit. 

„Protocoalele nu au fost respectate. Există niște protocoale standard care sunt elaborate de către ANMCS.  Este un eveniment deosebit de grav, un eveniment santinelă, un eveniment care nu trebuie să se întâmple niciodată și care trebuie raportat imediat. Aceste evenimente sunt, din fericire, deosebit de rare. (...) Nu sunt mușamalizate pentru că nu pot fi mușamalizate”, a precizat  Victor Costache. Ministrul Sănătății a explicat și faptul că imaginile surprise în sala de operație sunt analizate cu atenție și „au fost deja vizualizate de mai multe ori”.