Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Beuran, despre demitere: Voi contesta decizia. Nu sunt niște lucruri normale

2016-04-21-gc-spitalul-floreasca.jpg

Spitalul de Urgență Floreasca (București)

Medicul Mircea Beuran a declarat, după ce a fost demis de la șefia Secției de Chirurgie III a Spitalului Clinic de Urgență Floreasca București, că va contesta decizia prin care a fost eliminat din funcție deoarece măsura nu a fost motivată. 

„Decizia pe care am primit-o nu este motivată, nu am primit niciun raport. (...) Lucrurile acestea m-au surprins, dar pot să afirm, totodată, că nu sunt niște lucruri normale, adică să poți să-i dai decizia unui om fără să argumentezi, decât o inșiruire de cifre (...) sunt niște acuze generale. Dar probabil că atât este capacitatea acestei comisii”, a declarat prof. Mircea Beuran la Antena3.

Medicul a comentat și decizia de a amenda spitalul, medicii și asistentele cu suma de 30.000 de lei. 

„Da, bineînțeles (va contesta decizia prin care a fost demis, n.r.). Dar chiar mai mult, voi căuta să arăt și lucrurile care gândesc că stau la baza acestei atitudini. Ele (măsurile, n.r.) nu sunt încărcate de discernământ”, a mai spus medicul la Antena 3.

Acesta a făcut referire și la medicii  care au semnat un mesaj prin care arată că îl susțin: „Probabil că sesizează pericolul în care intră spitalul când încep să se decapiteze șefii de secție. Dacă a început cu unul, probabil sunt mai mulți care deranjează”, a conchis medicul. 

Ministerul Sănătății a anunțat luni, printr-un comunicat de presă, că șeful Secției de Chirurgie a Spitalului Floreasca Mircea Beuran va fi demis din funcție pentru ”încălcarea obligațiilor asumate prin contractul de administrare a secției”. Decizia vine în urma scandalului legat de cazul femeii de 66 de ani care a ars pe masa de operație în secția condusă de prof. Mircea Beuran.