Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Crește bilanțul victimelor făcute de coronavirus

Chinezii au început să construiască un spital dedicat în exclusivitate combaterii noului coronavirus. 

update: În SUA a fost înregistrat al treilea caz de coronavirus. Pacientul a venit din Wuhan în Orange County (California) și este izolat în spital și este în stare bună.

update: China a reușit să izoleze o tulpină a noului coronavirus și a început să dezvolte un vaccin. Între timp, cercetătorii selectează o gamă de medicamente eficiente pentru a combate virusul.

update: China confirmă un total de 1.372 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, respectiv 41 de decese, înregistrate la nivel național până sâmbătă la ora locală 18.00

În China orașul Wuhan va construi un al doilea spital dedicat tratării pacienților cu coronavirus. În orașul aflat în centrul epidemiei a început deja ridicarea unui spital cu 1.000 de paturi ce trebuie finalizat în doar câteva zile.

Stocul de produse medicale din Wuhan este foarte limitat, a declarat un oficial al provinciei Hubei, acesta făcând apel la producătorii interni și internaționali pentru furnizarea de provizii, în special măști și costume de protecție. (Reuters)

Virusul chinez a ajuns în 11 țări inclusiv în Europa. Ultimul bilanț indică 41 de morți și peste 1.300 de cazuri.

Malaysia a confirmat primele trei cazuri de infecție cu coronavirus. Cele trei persoane sunt de naționalitate chineză și au fost în contact cu un bărbat de 66 de ani din Singapore care la rândul lui este infectat. Cazurile de îmbolnăviri din Malaysia au fost confirmate la soția bărbatului din Singapore și nepoții celor doi, în vârstă de 11 și 2 ani, transmite Reuters.

Și Japonia a confirmat al treilea caz de infecție cu coronavirus, la o femeie de 30 de ani care trăiește în Wuhan și care a sosit în Japonia în 18 ianuarie.

Autoritățile de la Beijing au luat măsuri de limitare a călătoriilor populației și au anulat multe adunări publice.

Wuhan, un oraș cu 11 milioane de locuitori, este practic închis de joi, aproape toate zborurile fiind anulate, iar la ieșirile din oraș au fost instalate puncte de control. Autoritățile au implementat restricții de transport în toată provincia Hubei, ce are o populație de 59 de milioane de oameni.

Coronavirusul pare să fi plecat dintr-o piață din Wuhan în care se vindea, ilegal, și carne de animale sălbatice.

Criticați pentru că au luat prea târziu măsuri să împiedice răspândirea virusului periculos, oficialii chinezi susțin că până pe 3 februarie va fi gata un spital dedicat în exclusivitate combaterii noului coronavirus.

Eforturi similare au fost făcute în 2003 în timpul crizei SARS, cu un nou spital construit la Beijing în mai puțin de o săptămână, scrie CNN.