Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Alina Iorgulescu, expat în Marea Britanie: Companiile internaționale au făcut traininguri pentru străinii care vor să rămână în Regat după Brexit

alina.jpg

Alina Iorgulescu
Image source: 
Credit Foto: Diana Iorgulescu

Expații care vor să muncească și să locuiască în Marea Britanie după Brexit sunt susținuți inclusiv de companiile la care lucrează.

Alina Iorgulescu s-a mutat la Londra în urmă cu 6 ani și lucrează în domeniul financiar. Acum așteaptă să aplice pentru cetățenia britanică, dar nu va renunța la cea română care îi dă continuare dreptul de a se bucura de beneficiile apartenenței la blocul comunitar."Cea mai mare grijă este ce se va întâmpla cu economia, nu neapărat cu expați care trebuie să plece sau nu", spune la RFI Alina Iorgulescu, care are o experiență de 11 ani în real estate și face în prezent Fund Management la Tritax Eurobox.

În interviul realizat de Andreea Pietroșel, Alina spune că nu se vede plecând din Marea Britanie unde intenționează să lucreze și să locuiască în continuare.

În plus, comunitatea de expați nu se simte amenințată de Brexit spune ea. Cele mai multe companii internaționale au înființat call center-uri și au făcut traininguri pentru a le acorda suport și informații străinilor care doresc să continue să muncească în Regatul Unit.

 
Alina Iorgulescu în dialog cu Andreea Pietroșel