Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ditrău: Patronul brutăriei promite să îi mute pe cei doi angajați din Sri Lanka

bread.jpg

Image source: 
pixabay.com

Proprietarul brutăriei din Ditrău, care a angajat doi bărbați din Sri Lanka, și-a cerut scuze localnicilor pentru neplăceri și s-a oferit să îi mute pe cei doi din procesul de producție. Oamenii nu au acceptat scuzele, stabilind să scrie o petiție cu care se vor lua măsurile următoare.

Proprietarul brutăriei s-a oferit să îi scoată pe cei doi muncitori străini din procesul de producție și să îi pună să lucreze în altă parte,. Și asta, pentru a nu mai deranja localnicii. „Ne cerem scuze dacă am jignit pe cineva, dar am angajat cetățenii străini cu forme legale. Vă rugăm să nu răspândiți zvonuri neconfirmate”, a spus patronul, citat de Mediafax. Mai mult, bărbatul i-a invitat să ia legătura cu el pe cei care vor să se angajeze la brutărie, adăugând că, de acum încolo, va anunța orice intenție de angajare. Însă promisiunea proprietarului nu a fost suficientă.  Localnicii  au decis să scrie o petiție în care să apară toate pretențiile pe care le au. Cel mai probabil petiția va fi terminată până luni.

Peste 300 de persoane au participat, sâmbătă, la Căminul Cultural din Ditrău, comună locuită în majoritate de etnici maghiari, la o adunare populară unde s-a discutat situația angajării celor doi cetățeni din Sri Lanka la brutăria din comună. Oamenii au insistat că nu vor emigranți în satul lor.

Firma are peste 90 de angajați, din care 18 sunt localnici, din Ditrău. Pentru că mai aveau nevoie de personal și nu găseau au adus doi oameni din Sri Lanka, cu acte, însă oamenii s-au arătat nemulțumiți deoarece i-au confundat pe cei doi cu migranți ilegali și s-au temut că vor crea probleme.