Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Patronul din Ditrău s-a răzgândit: Brutarii din Sri Lanka rămân pe post

paine.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Cei doi bărbați din Sri Lanka vor face în continuare pâine și nu vor fi schimbați din linia de producție, a declarat administratorul brutăriei din Ditrău pentru Mediafax.„Sunt deja prietenii noștri”, a spus Kallo Katalin.

„Ei o să rămână la noi, suntem foarte mulțumiți de ei. Nu era vorba de a-i duce în altă parte, a fost o neînțelegere. Primarul a spus după scrisoarea noastră că noi vrem să îi ducem în altă parte. Cei doi angajați, deja nu mai sunt angajați, sunt prietenii noștri, rămân la noi, le-am spus că țara întreagă este lângă ei. Noi, pentru liniștea satului, pentru că era un grup de 2.500 de persoane și spuneau că le fac rău celor, am oferit să îi punem în altă etapă a producției. Ei (localnicii – n.r.) nu au acceptat. Nici noi nu acceptăm să îi trimitem acasă și vor continua să lucreze ca brutari ca și până acum”, a declarat Kallo Katalin, pentru Mediafax. Femeia a spus că celor doi brutari din Sri Lanka le e teamă, însă, de furia localnicilor, la fel și angajaților care lucrează cu ei.

În acest caz, polițiștii din Harghita au deschis un dosar penal și fac cercetări pentru incitare la ură și discriminare. După ce patronul brutăriei a promis că îi retrage pe angajații din Sri Lanka de pe linia de producție, și Consiliul Național pentru Combaterea Discrimitării a transmis că se va autosesiza în acest caz.