Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cazul Ditrău: Brutăria amendată de ITM cu 10 mii de lei. Controlul continuă

Brutăria din Ditrău a fost amendată de ITM cu 10.000 de lei, pentru nereguli care nu sunt însă grave, după cum a anunțat la Digi24 Tudor Polak, secretar de stat în Ministerul Muncii. Controlul inspectorilor ITM continuă astăzi, pe fundalul cazului intens mediatizat, în care localnicii îl acuză pe proprietarul unei brutării care a angajat doi cetățeni din Sri Lanka de abuzuri.

„În urma controlului de ieri au fost constatate patru încălcări ale legislației în vigoare, pentru care au fost dispuse măsuri tehnice de remediere. Pentru încălcările respective au fost dispuse trei avertismente și o amendă în valoare de 10.000 de lei, aceasta fiind aplicată pentru încălcări de electrosecuritate, respectiv împământarea unor echipamente fiind neconformă. Pentru evitarea unor pericole viitoare s-a dispus sistarea a trei echipamente până la remedierea problemelor”(...)

Aceste riscuri constate nu reprezintă riscuri care să pună în pericol viața lucrătorilor, nefiind probleme grave (...) În domeniul relațiilor de muncă, inspectorii sunt încă la sediul firmei în control”, a transmis Tudor Polak. 

Între timp, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita a deschis un dosar penal in rem în cazul Ditrău, pentru infracţiunile de incitare la ură sau discriminare.