Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Vaccinuri antigripale, de vânzare pe OLX. Medic: Există un risc evident

Vaccinuri antigripale vanzare OLX Medic risc.jpg

Epidemia de gripă, declarată oficial în România (Sursa foto: pixabay)
Epidemia de gripă, declarată oficial în România (Sursa foto: pixabay)

Autoritățile au declarat epidemia de gripă în România. Peste 7.000 de cazuri au fost raportate la nivel național, iar 18 persoane au murit.

Printre măsurile care vor fi luate după declararea epidemiei de gripă în România se numără și limitarea accesului vizitatorilor în spitale, explică la RFI medicul de boli infecțioase Adrian Marinescu, de la Institutul ”Matei Balș” din Capitală.

Între timp, agenția Mediafax scrie că pe site-urile de vânzări de tip OLX au apărut sute de anunțuri de vânzare a vaccinurilor antigripale.

Medicul Adrian Marinescu spune că există un risc: ”Orice medicament, că vorbim de un medicament, care nu are o sursă care poate fi ușor dovedită și care nu se vinde prin intermediul farmaciilor, aici vorbim de farmaciile cu circuit deschis sau farmaciile de spital, nu ar trebui să fie luat în calcul, pentru că există un risc evident să apară și reacții adverse. Și lucrurile pot să continue. Adică nici nu vreau să mă gândesc ce se poate întâmpla când un medicament e contrafăcut și în cazul acesta se poate întâmpla și la vaccin”.

Adrian Marinescu, despre epidemia de gripă