Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


UK: "Coronavirus - amenințare serioasă și iminentă pentru sănătatea publică"

avion_china.jpg

Avion cu pasageri britanici venind din China
Avion cu pasageri britanici venind din China aterizat pe aeroportul militar Brize Norton
Image source: 
Getty Images

Marea Britanie a declarat oficial coronavirus "o amenințare serioasă și iminentă pentru sănătatea publică". Între timp, numărul de cazuri diagnosticate s-a dublat peste noapte de la patru la opt. 

Ministerul britanic al sănătății a emis luni dimineață un comunicat în care anunță gravitatea situației și măsurile ce au fost luate:

"Având în vedere recentele situații de urgență pentru sănătatea publică provenite din noul coronavirus originar din Wuhan, ministrul a emis reglementări pentru a se asigura că publicul este protejat, pe cât posibil, de transmiterea virusului.

În conformitate cu Regula 3, ministrul declară că incidența sau transmiterea noului Coronavirus constituie o amenințare serioasă și iminentă pentru sănătatea publică, iar măsurile prezentate în aceste reglementări sunt considerate un mijloc eficient de a întârzia sau de a preveni transmiterea ulterioară a virusului.

În conformitate cu Regula 2, ministrul desemnează Spitalul Arrowe Park și Kents Hill Park drept facilități de "izolare" și provinciile Wuhan și Hubei ca "zone infectate”"" se spune în comunicatul ministerului britanic al sănătății.

Cu toate aceste, ministerul declară că riscul rămâne pe ansamblu "moderat".

Incidența cazurilor în Regatul Unit s-a dublat la opt, duminică seara fiind descoperiți patru noi infectați în orașul Brighton de pe coasta de sud a Angliei care sunt acum tratați în spitale din Londra.

Între timp, cele 200 de persoane provenite din Wuhan care au aterizat duminică cu un avion la baza militară Brize Norton au fost duse la un centru de izolare la Milton Keynes în centrul Angliei unde vor sta în carantină timp de 14 zile.

Măsurile stricte au fost luate ca urmare a faptului că o persoană din Wirral, nord vestul Angliei, sosită din Wuhan a încercat să dispară și acum este reținută în carantină.