Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


O chinezoaică ucisă pentru că a fugit din zona de carantină? Fals! (France 24)

Informațiile false legate de epidemia cu noul coronavirus apar din ce în ce mai des pe rețelele sociale. Printre acestea un material video prezentat ca o imagine a ”climatului de teroare” care ar domni acum în provincia Hubei, a cărei captală Wuhan este epicentrul epidemiei, transmite echipa Les Observateurs a postului TV France24.

Filmulețul de 21 de secunde, care a adunat sute de mii de vizualizări, mai ales pe Twitter, prezintă o persoană imobilizată la sol pe stradă, despre care se pretinde că ar fi o femeie, ucisă de polițiști pentru că ar fi fugit din zona de carantină, în orașul Wuzu din provincia Hubei.

Jurnaliștii francezi au contactat un localnic din orașul chinez, care a confirmat că imaginile au fost filmate în orașul Wuzu, în apropierea școlii Siyuan, în data de 29 ianuarie 2020, dar că este vorba despre cu totul altceva: ”Persoana imobilizată nu este o femeie, ci un tânăr, care nu a fost ucis de nimeni, ci a avut un accident de motocicletă”, spune localnicul, care a trimis și mai multe probe în acest sens.

Mai multe detalii în articolul France 24