Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Coronavirus: Pasagerii de pe vasul de croazieră aflat în carantină în Japonia au început debarcarea

vas.jpeg

Vasul de croazieră Diamond Princess, portul Yokohama, Japonia, februarie 2020
Sursa imaginii: 
Athit Perawongmetha, Reuters via France24

Pasagerii de pe vasul de croazieră Diamond Princess, acostat în portul Yokohama, au început să debarce miercuri, după două săptămâni de carantină, transmite France24, care citează Reuters și televiziunea națională niponă.

Vasul a fost pus în carantină începând cu 3 februarie, după ce un bărbat, care a debarcat în Hong Kong înainte de a călători în Japonia, a fost diagnosticat cu noul coronavirus.

Aproape 500 de persoane vor fi debarcate începând de miercuri, a declarat un oficial al ministerului nipon al sănătății, debarcarea urmând a se încheia vineri.

Pe lângă cei infectați de la bordul vasului de croazieră, au fost confirmate în Japonia aproximativ 60 de cazuri de infecții, inclusiv 22 la Tokyo, potrivit televiziunii publice NHK.

Pe fondul îngrijorărilor cu privire la efectele economice ale epidemiei, autoritățile japoneze au restrâns la maximum desfășurarea de adunări publice, iar unele companii și-au trimis angajații să lucreze de acasă.

Răspândirea virusului a stârnit îngrijorare cu privire la Olimpiada de la Tokyo 2020, care urmează să înceapă pe 24 iulie, dar organizatorii au spus că nu există planuri de a anula Jocurile.

Pachebotul Diamond Princess în portul Yokohama, Foto: Reuters