Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


OFICIAL: Al doilea român, infectat cu coronavirus

Mininisterul Afacerilor Externe a confirmat, miercuri, că un al doilea caz de infectare cu noul coronavirus a fost confirmat la un cetățean român. Acesta este membru al echipajului pe vasul de croazieră Diamond Princess.

Încă un român a fost depistat pozitiv cu noul tip de coronavirus, a anunțat inițial ministerul nipon al Sănătății. Este vorba despre un cetățean român care se află la bordul navei de croazieră Diamond Princess, aflată în carantină de două săptămâni în largul coastelor Japoniei, în portul Yokohama.

„Misiunea diplomatică este în contact cu cetățeanul român care a fost transferat la o unitate medicală din Tokyo, care a transmis misiunii diplomatice în cursul zilei de astăzi, 19 februarie, că se simte bine și nu manifestă simptome”, a informat la rândul său MAE.

Primul român detectat cu coronavirus, pe aceeași navă, se află în spital de aproape o săptămână, iar starea sa de sănătate este bună.

Pe de altă parte, pasagerii de pe vas au început să debarce. Azi, aproape 500 de persoane vor coborî din ambarcațiune, a declarat un oficial în ziua în care, de la Beijing, autoritățile chineze au transmis că numărul total al morților a trecut de 2.000.

În total, 19 români s-au aflat pe acest vas. Doi dintre ei au contractat virusul, alături de alte peste 500 de persoane prezente la bord.