Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


MAE despre atacul din Germania: Au fost identificate 6 victime din 9. Nu e niciun român

hanau.png

Sursa imaginii: 
Youtube

Procedurile de identificare a victimelor atacului sunt în curs de finalizare, se arată într-un comunicat al MAE. 

Până în prezent, au fost identificate şase victime din cele nouă ale atacului din Hanau (Germania). Nu este confirmat niciun cetăţean român printre cei care și-au pierdut viața, informează Ministerul Afacerilor Externe. Precizarea vine în contextul în care site-ul publicaţiei Die Zeit a transmis că printre victimele dublului atac armat comis miercuri seară în oraşul german Hanau, în landul Hessa, s-ar afla imigranţi de origine turcă, bulgară, bosniacă şi română, scrie Agerpres. Procedurile de identificare a victimelor atacului sunt în curs de finalizare, se arată într-un comunicat al MAE.

Potrivit agenţiei bulgare BTA, Ministerul de Externe de la Sofia a anunţat că una din victime este un cetăţean bulgar. Informaţia a fost confirmată oficial Ambasadei bulgare la Berlin de Centrul de criză al Ministerului de Externe german.

Atacurile armate comise miercuri seara în oraşul german Hanau s-au soldat cu nouă morţi şi mai mulţi răniţi, fiind anchetate ca acţiuni teroriste, după cum a declarat joi ministrul de interne al landului Hessa, Peter Beuth.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, o scrisoare-confesiune şi o înregistrare video au fost găsite după ce poliţia a anunţat în jurul orei locale 06:00 că l-a descoperit pe presupusul autor al atacurilor mort prin împuşcare într-un apartament, alături de o altă persoană decedată, care ar fi mama sa, în vârstă de 72 de ani.