Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Român ucis în atacurile rasiste din Hanau. Președintele Iohannis transmite condoleanțe familiei tânărului

vehicul.jpg

Automobil avariat în timpul atacului de la Hanau, 19 februarie 2020
Image source: 
Reuters/Kai Pfaffenbach via rfi.fr

Președintele Klaus Iohannis a transmis astăzi condoleanțe familiei tânărului român care și-a pierdut viața în urma atacului violent din Hanau, Germania. Ministerul Afacerilor Externe a informat aseară că autoritățile germane au confirmat că un cetățean român a fost ucis în atacurile comise joi, 20 februarie, în apropiere de Frankfurt.

„Ministerul Afacerilor Externe informează, cu regret, că autoritățile germane au confirmat, cu puțin timp în urmă, că un cetățean român se numără printre victime.

Un tânăr din Giurgiu, în vârstă de 23 de ani, se numără printre victimele atacului armat de miercuri seara din orașul german Hanau. Primarul comunei Singureni susține că tânărul, care este din localitate, se află în Germania de 7-8 ani și a fost împușcat imediat după ce ieșise de la serviciu, potrivit MEDIAFAX.

Consulatul General al României la Bonn este în contact cu autoritățile locale și a luat legătura cu familia persoanei decedate pentru a oferi asistența necesară în astfel de situații.

Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanțe familiei îndoliate și condamnă ferm orice act de violență și manifestare xenofobă”, a transmis MAE.

Alături de român, alte opt persoane, mai mulţi cetăţeni turci, un bulgar şi un bosniac, au fost ucise în atacul armat comis în centrul orăşelului Hanau.

În total, în atac au fost ucise nouă persoane cu vârste cuprinse între 21 şi 44 de ani. Autorul atacului, un individ de 43 de ani, şi mama acestuia, în vârstă de 72 de ani, au fost găsiţi morţi de autorităţi joi dimineaţă, într-un apartament.

Procurorul Peter Frank a declarat că autorul atacului avea profilul unei persoane cu o „gândire confuză" marcată de „perspective profund rasiste".