Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Coronavirus | OMS, îngrijorată de cazurile din afara Chinei "fără o legătură epidemiologică clară"

coronavirus-4810201_1280.jpg

Image source: 
Pixabay (ilustrație)

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății,Tedros Adhanom Ghebreyesus, și-a exprimat vineri îngrijorarea față de cazurile de infectare cu noul coronavirus din afara Chinei, unele "fără o legătură epidemiologică clară", scrie CNN. Acesta a anunțat că o echipă de experți condusă de OMS se va deplasa sâmbătă la Wuhan, epicentrul epidemiei.

"Deși numărul total de cazuri din afara Chinei rămâne relativ redus, suntem preocupați de numărul de cazuri fără legătură epidemiologică clară, cum ar fi antecedentele de călătorie sau contactele cu un caz confirmat", a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferință de presă.  Șeful OMS a lansat un alt avertisment: "Fereastra de oportunitate" pentru a controla epidemia "se restrânge". "Fereastra noastră de oportunitate se restrânge și de aceea cerem comunității internaționale să acționeze rapid, inclusiv în materie de finanțare", a atenționat Tedros Ghebreyesus.

"La momentul în care vorbim, suntem încă în faza unde este posibilă stăpânirea epidemiei" dar "cu o fereastră de oportunitate care se restrânge.  Nu ne dorim să privim înapoi și să regretăm că nu am știu să profităm de fereastra de oportunitate pe care am avut-o", a insistat acesta.

La rândul său, dr. Sylvie Briand, director în cadrul OMS, a declarat că agenția se implică în a pregăti angajații din sănătate cu privire la modul în care se pot proteja de infecție. De asemenea, agenția vrea să se asigure că țările în care au fost diagnosticate cazuri de infecție cu noul coronavirus au suficienți angajați care să să ocupe de noile cazuri de îmbolnăvire. ve.  

Noul coronavirus a infectat deja peste 75.500 de oameni în China și 1.150 în alte 26 de țări. Până acum, 2.200 de oameni au murit în China și alți 8 în restul lumii, potrivit OMS.