Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cei 6 români de pe Diamond Princess, repatriați. MS:Sunt în carantină, într-un centru secret

mapn3.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/MApN

Cei șase români aflați pe nava de croazieră Diamond Princess au fost aduși în țară, în această dimineață, după ce și-au exprimat dorința să fie evacuați. Repatrierea acestora s-a efectuat prin intermediul unui zbor medical organizat în cadrul Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene, anunță Ministerul Sănătății.

Cei șase români de pe vasul de croazieră Diamond Princess pe care au fost depistați peste 600 de pasageri infectați cu noul coronavirus au fost aduși în București cu o aeronavă de tip C-27J Spartan.


Sursa imaginii: 
Facebook/MApN

Toți cei 6 cetățeni (2 pasageri și 4 membri ai echipajului) au fost examinați medical înainte de îmbarcare, testați pentru noul coronavirus (COVID-19), testele fiind negative. În România, conform procedurilor, cele 6 persoane vor rămâne încă 14 zile sub supraveghere medicală într-un spațiu special destinat din București, în care sunt respectate condițiile de izolare. Aceștia sunt ținuți într-un centru secret din Capitală. Românii au o stare bună și vor fi cazaţi în camere separate în care au toate dotările necesare, a declarat pentru Mediafax, secretarul de stat în MS, Nelu Tătaru.

“Aşa spune protocolul, aşa spune legea, în alte ţări aceste centre de carantină sunt militarizate, noi respectăm o procedură în care centrul este secret şi în care sunt verificaţi zi de zi de DSP-ul din Bucureşti, sunt izolaţi, au camere în care au toate dotările, li se aduce masa, li se schimbă lenjeriile", a precizat spus Nelu Tătaru.

Cu privire la cei doi cetățeni români infectați cu coronavirus, Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că aceștia sunt în continuare spitalizați în Japonia, iar starea acestora de sănătate este bună.Amintim că, nava de croazieră Diamond Princess se aflată în carantină din data de 3 februarie 2020 în portul Yokohama.