Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


10 oraşe italiene sunt în carantină din cauza coronavirusului

Potrivit ultimului bilanț, în Italia sunt 45 de persoane infectate cu coronavirus, 36 în regiunea Lombardia şi 9 în Veneto. Doi italieni au murit din cauza virusului COVID-19. 

10 oraşe din nordul Italiei, mai exact din provincia Lombardia, sunt în carantină din cauza coronavirusului. Autorităţile locale au închis sâmbătă barurile, magazinele şi şcolile, iar 42 de meciuri de fotbal din ligile inferioare au fost amânate. În plus, au fost anulate şi turnee de baschet şi volei.

Spitalul din localitatea Codogno a fost închis pentru că medicii şi infirmierele au intrat în contact cu pacienţi infectaţi. Personalul medical este la capătul puterilor, unii fiind la cea de-a treia tură consecutivă.

Totodată, 450 de oameni sunt izolați, de vineri, în Spitalul din Schiavonia. Este vorba despre 300 de pacienţi şi 150 de angajaţi, care urmează să efectueze teste pentru a vedea dacă sunt infectaţi.

Ultimul bilanţ sosit din Italia vorbeşte despre 45 de persoane infectate cu coronavirus, 36 în regiunea Lombardia şi 9 în Veneto. Doi italieni au murit din cauza virusului COVID-19.