Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Coronavirus | 355 de români din orașul italian Codogno, în carantină

romani_corona.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

355 de români din Codogno, Italia, au intrat în carantină, după ce în oraș au fost depistate cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. Şcolile, restaurantele și barurile au fost închise.

Românii din oraşul italian Codogno au fost sfătuiți să rămână într-o carantină voluntară pentru următoarele două săptămâni. Măsura a fost luată de autorităţile locale, după ce mai multe cazuri de coronavirus au fost confirmate în oraş unde, potrivit Mediafax, sunt înregistrați 355 de români.  

„Spitalul din Codogno este închis. Ieri, toţi elevii de la şcolile din Codogno au mers să facă teste pentru coronavirus. Şcolile, restaurantele şi barurile sunt închise. Românii din Codogno, prin ordonanţă a primarului, vor fi două săptămâni în carantină. Li s-a transmis să rămână în case. Nu vor merge la muncă şi vor primi de la Ministerul Sănătăţii o foaie de concediu medical”, a declarat, pentru Mediafax, preotul Nicolae Cazacu, de la Parohia Sfinţii Trei Ierarhi din Lodi.

51 de  persoane au fost diagnosticate cu coronavirus, dintre care 39 sunt în regiunea Lombardia. Alţi 11 sunt în regiunea Veneto, în timp ce în regiunea Lazio a fost confirmat un caz. Până la ora actuală, coronavirusul a făcut două victime în Italia.