Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Italia este țara europeană cea mai afectată de coronavirus. 11 orașe sunt în carantină

giuseppe_conti_captura_video.png

Premierul italian - Giuseppe Conte
Image source: 
captura video

Bilanțul anunțat de autorități e de 2 morți și aproape 80 de infectări. 11 localități sunt în carantină, cele mai multe în regiunele Lombardia și Veneto din nordul țării.

O a treia persoană infectată cu noul coronavirus a murit, a anunțat Giulio Gallera, consilierul regional din Lombardia, potrivit Sky News.

....................................................................

Coronavirusul se extinde în Italia. 79 de persoane sunt infectate, 2 au murit. 11 localități sunt în carantină, cele mai multe în regiunele Lombardia și Veneto din nordul țării.

Premierul italian Giuseppe Conte a explicat că este vorba despre 10 localităţi din provincia Lodi din Lombardia (Casalpusterlengo, Codogno, Castiglione d'Adda, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo şi Sanfiorano), unde trăiesc aproximativ 50.000 de persoane, şi de Vo 'Euganeo din Pavova (Veneto), unde trăiesc circa 4.000 de oameni.

Accesul şi părăsirea acestor localităţi sunt posibile doar în cazuri excepţionale. Potrivit lui Conte poliţiştii şi, la nevoie, forţele armate se vor asigura că sunt respectate măsurile de carantină. A fost ordonată suspendarea lucrului, a cursurilor şcolare şi a evenimentelor publice. Cine nu respectă ordinele riscă închisoare de până la trei luni şi/ sau amendarea cu puţin peste 200 de euro. Au fost anulate mai multe evenimentre sportive, inclusiv trei meciuri de fotbal din prima ligă. Multe companii au transmis angajaților să rămână acasă.

Prima victimă italiană a infectării cu Covid-19 a fost un bărbat în vârstă de 78 de ani din Vo 'Euganeo, iar cea de-a doua, o femeie septuagenară din Codogno. Prim-ministrul Conte a mai spus că, deşi unele formaţiuni politice au cerut, nu vede necesară suspendarea tratatului Schengen, privind libera circulaţie a cetăţenilor Uniunii Europene. Nu este cunoscută originea focarului din Italia. 

Coronavirusul Covid-19, detectat la finalul anului trecut în oraşul Wuhan din provincia chineză Hubei, a provocat moartea a 2.461 de oameni. Pe lângă China, el a fost descoperit - până în prezent - 29 de alte ţări.