Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Turismul din Franţa, afectat din cauza coronavirusului

louvre-102840_1280.jpg

Franţa este una dintre cele mai vizitate ţări din lume.
Franţa este una dintre cele mai vizitate ţări din lume.
Sursa imaginii: 
Pixabay (Ilustrație)

Ministrul francez al finanțelor, Bruno Le Maire, a declarat că sectorul turismului din Franţa a înregistrat o scădere a turiştilor cu 30% - 40% din cauza coronavirusului. Franţa este una dintre cele mai vizitate ţări din lume.

“Avem mai puţini turişti, desigur, în Franţa, cu aproximativ 30% - 40% mai puţin decât ne aşteptam”, a declarat Bruno Le Maire. Ministrul participă la reuniunea miniştrilor de finanţe G-20 şi ale guvernatorilor Bănciilor Centrale la Riyadh, Arabia Saudită.

„Acesta este, desigur, un impact important pentru economia franceză”, a precizat Le Maire.

Franţa este una dintre cele mai vizitate ţări din lume. Potrivit Ministerului pentru Europa şi Afacerilor Externe, 89,4 milioane de turişti au vizitat Franţa în 2018, iar turismul reprezintă aproape 8% din produsul intern brut al ţării.

Pe fondul interdicţiilor de călătorie şi amânărilor zborurilor, cererea de bilete a scăzut, ceea ce a dus la peste 200.000 de anulări de zboruri.

De asemenea, Franța este vizitată de aproximativ 2,7 milioane de turişti chinezi în fiecare an. ”Nu va fi la fel, desigur, în 2020”, a spus Le Maire.

Franţa a raportat 12 cazuri confirmate de coronavirus şi un deces, potrivit unui raport OMS din 22 februarie.

Noua infecţie cu coronavirus a apărut pentru prima dată la sfârşitul anului 2019 în oraşul chinez Wuhan, iar de atunci boala a ucis aproape 2.500 de oameni în China.