Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Coronavirus: Carantina lasă rafturile goale în supermarketurile din nordul Italiei

w1024-p16x9-rts32y0r.jpg

Italia în carantină de coronavirus
Sursa imaginii: 
Reuters/France24

Giorgio Armani și-a prezentat duminică seara noua colecție cu ușile închise, într-o sală de teatru goală. 

Rafturi goale în supermarketuri. Stocuri de gel dezinfectant epuizate. Școli și muzee închise. Autoritățile italiene iau măsuri pentru controlul focarului de coronavirus care a infectat până acum 150 de persoane și a ucis 3 în zona de nord a țării.

Italia a interzis adunările publice astfel Carnavalul de la Veneția a fost oprit mai repede cu două zile, accesul în Basilica San Marco și în Domul din Milano este oprit iar universitățile și-au suspendat cursurile. Barurile sunt obligate și ele să închidă la ora 18.00 scrie presa italiană.

Între timp la Milano a fost descoperit și prima persoană care a fost contagiată cu virusul. Este vorba despre un dermatolg de la policlinica din oraș anunță Corriere della Sera.

La Repubblica subliniază că nu a fost găsit nici până acum cazul zero deoarece niciuna dintre persoanele testate pozitiv nu a vizitat China recent.

Pentru a nu-și expune oaspeții și nici modelele, Giorgio Armani și-a prezentat aseară noua colecție cu ușile închise într-o sală de teatru goală. Aceasta a putut fi urmărită în streaming pe site-ul personal.

Marile companii italiene, inclusiv banca UniCredit, le-au spus angajaților din orașele afectate să nu vină la muncă.