Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Coronavirus: Al cincilea mort în Italia

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Bilanțul morților în urma infecției cu coronavirus din Italia a ajuns luni dimineața la 4, în timp ce numărul celor infectați s-a dublat în ultimele 24 de ore, ajungând la 152, transmite agenția ANSA.

Update 13.59: O a doua persoană infectată cu coronavirus a murit în Italia, urcând bilanțul la nivelul țării la 5, în timp ce 219 persoane sunt infectate în acest moment, transmite ANSA

Update 10.40: Președintele Regiunii Loombardia a anunțat că numărul celor infectați numai în regiunea pe care o conduce a ajuns la 165. 

 

Cel de al patrulea deces a fost înregistrat luni dimineață, la Bergamo. Era un bărbat în vârstă de 85 de ani, internat la spitalul Giovanni XXIII.

Italia se află în prezent pe locul al treilea în lume, dupa China și Coreea de Sud, din punct de vedere al numărului de cazuri de infecție.

Cele mai multe cazuri sunt în regiunile Lombardia și Veneto, unde multe localități au fost puse sub carantină.

Universitățile din Piemonte, Friuli Venezia Giulia și Genova au fost închise pentru o săptămână. De asemenea, celebrul Dom din Milano a fost închis.

Legăturile feroviare cu Austria au fost anulate.

Secretarul de stat pentru transporturi al Franţei, Jean-Baptiste Djebbari, a declarat luni că nu este necesară închiderea frontierei cu Italia, în pofida răspândirii coronavirusului, transmite Reuters preluat de Agerpres.

'Închiderea frontierelor nu ar avea sens, pentru că circulaţia virusului nu este limitată la graniţele administrative', a afirmat Djebbari la postul de radio BFM Business.