Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


”Femeile sunt frumoase și puternice” Pentru acest mesaj o cântăreață saudită a ajuns la închisoare

mecca.jpeg

Sursa imaginii: 
rfi.fr

Guvernatorul orașului Mecca din Arabia Saudită a ordonat arestarea unei cântărețe de rap, care postase pe o rețea socială un video cu o piesă în care se vorbește despre ”forța și frumusețea” fetelor din Mecca, ceea ce în regatul ultraconservator este considerat a fi o ofensă, transmite rfi.fr.

Se numește Asayel Slay, cântă rap, poartă ochelari de soare și voal. Cântă într-o cafenea, înconjurată de adolescenți, fete și băieți. Cântecul, cu versuri în arabă și engleză, se referă la fetele din Mecca, ”adorabile ca bomboanele” și la ”forța și frumusețea lor”.

 

 

”Este o ofensă adusă obiceiurilor și tradițiilor noastre”, a transmis guvernatorul orașului, care a ordonat arestarea fetei.

Există foarte multe reacții pe rețelele de socializare, în care guvernul conservator este acuzat că ”se folosește de influențele occidentale pentru a-și acoperi crimele și atacă cetățeni cinstiți care nu vor decât să se exprime”.

Prințul moștenitor Mohamed Ben Salmane a lansat în ultimii ani o serie de reforme care vizează emanciparea femeilor, dar foarte mulți observatori consideră că situația drepturilor omului în țară rămâne la un nivel dezastruos.