Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


(VIDEO) Incendiu de proporții în Delta Văcărești. ISU: Închideți ferestrele și evitați deplasarea în zonă

incendiu.png

Flăcări de 4 - 5 metri în Delta Văcărești
Sursa imaginii: 
Facebook/Patrascu Cristian

Incendiu de proporții la această oră în Capitală. Pompierii intervin în Delta Văcărești, unde ard aproximativ 30.000 de metri pătrați de vegetație. În zonă sunt flăcări și degajări mari de fum. Fumul poate fi văzut din mai multe zone ale Capitalei.

Potrivit ISU Bucureşti-Ilfov, incendiul a cuprins deja o suprafaţă de 30.000 de metri pătraţi. Din cauza vântului puternic, flăcările s-au extins cu repeziciune şi continuă să se extindă.

Zeci de pompieri intervin cu nouă autospeciale de stingere cu apă şi spumă din cadrul ISU Bucureşti-Ilfov, pentru stingerea flăcărilor. 

 

Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt ISU București-Ilfov a declarat pentru RFI că autospecialele ISU sunt dispuse în zona digului. "Este o degajare mare de fum, dar în acest moment nu este pusă în pericol populația din zonă. Recomandarea noastră este ca cei care locuiesc în apropiere să închidă ferestrele pentru a nu pătrunde fumul, iar pentru conducătorii auto, dacă există probleme cu vizibilitatea, să se îndepărteze din zona respectivă: în primul rând, să faciliteze accesul în zonă și în al doilea rând să nu-și pună viața în pericol. Autospecialele sunt dispuse pe dig astfel încât flăcările să nu depășească digul, însă este o manifestare intensă a flăcărilor, de până la 4 - 5 metri în zona centrală, unde autospecialele nu pot pătrunde", ne-a declarat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU București -Ilfov.

Incendiul se manifestă în spatele unui centrul comercial din sectorul 4. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU București-Ilfov