Gabriela Firea renunță la taxa antipoluare

firea.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook

Primarul Capitalei Gabriela Firea a anunţat marţi, că renunţă la vinieta antiupoluare, aşa-numita ”taxă Oxigen”, transmite news.ro. ”Cetăţenii resping ideea de restricţie”, a spus ea, după sondajul pe care l-a realizat online. Firea a precizat că face anunţul cu ”sufletul neîmpăcat” și ca nu renunţă la alte măsuri antipoluare. 

Ea a precizat că a luat decizia după ”valul uriaş de respingere” pe care l-a constatat după consultarea publică pe care a făcut-o pe Facebook.

”Decizia se va transforma într-o hotărâre CGMB în luna martie. Renunţ la vinieta antipoluare pentru că trebuie să-i ascult pe toţi bucureştenii. Voi veni cu un proiect de anulare, dar nu înseamnă că abandonăm lupta. Ne vom intensifica presiunea legitimă asupra Guvernului pentru centura ocolitoare a Capitalei”, a declarat Firea.

Ea a afirmat că, în faţa unui ”val atât de uriaş de respingeri a unei măsuri luate în alte state europene”, este în situaţia de a renunța la inițiativa sa: ”În trei ani şi jumătate, nu am revenit asupra niciunei măsuri pentru că bucureştenii au apreciat ce am făcut. Este un precedent ce se întâmplă pentru că a fost creat de factorul politic”, a subliniat primarul.

Gabriela Firea a anunţat că a primit peste 5.000 de mailuri şi peste 60.000 de comentarii, 90 la sută dintre ele împotriva taxei. De asemenea au fost depuse peste 1.500 de petiţii scrise la primărie şi că există alte 430 de plângeri prealabile de la persoane fizice şi juridice.

”Concluzia acestui referendum este, se pare, că vrem mai multe maşini poluante. Este un răspuns clar: cetăţenii resping taxa de poluare, ideea de vinietă, chiar dacă ea este o măsură care s-a aplicat cu succes în alte state europene”, a afirmat Firea.