Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Franța anunță primul cetățean decedat din pricina coronavirusului

Intrarea în Spitalul Pitié-Salpêtrière, Paris.

Autorităţile franceze au anunţat miercuri că au înregistrat decesul primului cetăţean francez din cauza coronavirusului. Este vorba despre un bărbat de 60 de ani, transmite France24

De marţi seară şi până miercuri dimineaţă, în Franţa au fost înrregistraţi noi pacienţi atinşi de coronavirus.

Un bărbat de 60 de ani a fost testat pozitiv la coronavirus la Spitalul Pitié-Salpêtrière din Paris. El se afla într-o stare gravă şi a decedat în cursul nopţii, a precizat Jérôme Salomon de la ministerul Sănătăţii.

Al doilea pacient atins de coronavirus este un francez de 55 de ani, spitalizat la Amiens. El este într-o stare gravă şi se află în reanimare, susţine Jérôme Salomon.

Al treilea pacient, este un bărbat în vârstă de 36 de ani şi este spitalizat la Strasbourg. «Acesta a revenit din Italia şi nu prezintă semne clinice grave», explică responsabilul.

Până acum, bilanţul este de doi morţi – francezul de 60  de ani şi un turist chinez în vârstă de 80 de ani. În total, s-au înregistrat 17 îmbolnăviri din care 11 persoane au părăsit spitalul deoarece nu mai prezentau semne de îmbolnăvire.

Între timp, opoziţia critică venirea suporterilor italieni pentru meciul cu Lyon, ce se dispută în această seară.

De  la Marine Le Pen la Ségolène Royal, mai multe voci ale apoziţiei au criticat autorizaţia dată suporterilor de la Juventus de a participa la meciul de la Lyon, în plină criză de coronavirus în Italia.

În Franţa, copiii ce se întorc din Italia sunt nevoiţi să rămână la domiciliu timp de 14 zile, este cerinţa autorităţilor. Opoziţia vorbeşte despre «un comportament iresponsabil» în condiţiile în care sunt aşteptaţi undeva la 3.000 de suporteri ce vin «dintr-o zonă de risc» din Italia.

În China au fost anunțate miercuri 52 de noi decese, cea mai scăzută rată zilnică înregistrată în ultimele trei săptămâni, transmite OMS citată de AFP. Bilanțul total al victimelor în China este acum de 2715 morți și 78 000 de persoane infectate.

În restul lumii există 2700 de persoane infectate și 40 de morți.

În Europa, în afara Italiei (unde bilanțul morților a ajuns la 11) și Franței, au mai fost semnalate cazuri în Austria, Croația și Suedia.