Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Medic infecționist: Lucrurile simple pe care le putem face pentru a ne proteja de coronavirus

Obțineți informații despre coronavirus la Telefonul Verde pus în funcțiune de Ministerul Sănătății înainte de a veni la spital unde există risc crescut de contagiere chiar și alți viruși.

Informațiile legate de coronavirus sunt mai accesibile de miercuri prin linia de telefon pusă în funcțiune de Ministerul Sănătății.

Oamenii pot suna la 0800 800 358. Telefonul Verde funcționează zilnic între orele 8 și 23 și acolo operatorii pot oferi informații legate de modul în care se manifestă virusul și modalități de prevenire a îmbolnăvirii.  Autoritățile subliniază că acest număr nu este unul de urgență. 

Virusul nu este unul ucigaș subliniază la RFI Adrian Marinescu, medic infecționit de la Matei Balș. Specialistul face apel la calm și îi sfătuiește pe oameni să nu se prezinte la camera de gardă înainte de a obține mai întâi informații prin telefon.

Adrian Marinescu încearcă să îi responsabilizeze pe oameni. Pentru a ne asigura că avem cazuri izolate și nu focare, sunt lucruri pe care le putem face la nivel individual explică medicul infecționist.

 

 
Adrian Marinescu, medic infecționit de la Matei Balș în dialog cu Magda Prelipceanu