Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Alte două cazuri de coronavirus, confirmate în România

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Autoritățile au confirmat vineri încă două cazuri de coronavirus în România. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru și de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Cele două persoane infectate cu coronavirus sunt un bărbat din Maramureș, în vârstă de 45 de ani și o femeie de 38 ani din Timișoara, care a mers la Bergamo.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătăru: ”Mai avem două confirmări de coronavirus. Sunt ale unui bărbat din Maramureș de 45 de ani, în afara definiției de caz, care vine din afara zonelor din Italia carantinate, care se întoarce în țară pe 25 februarie, fiind bolnav în Italia, unde merge la medic, i se prescrie un tratament simptomatic și pleacă acasă. Ajunge în România, având febră, se prezintă la spital în Maramureș, este internat la Clinica de boli infecțioase, unde primește tratament simptomatic și se face testarea, ieri prezentând un grad de insuficiență respiratorie, este transferat la Cluj. Azi ne vine confirmarea de pozitiv la coronavirus”.

Al doilea caz este al unei femei din Timișoara, precizează oficialul: ”Pe 17 februarie merge o zi la Bergamo, în afara zonei de definiție de caz, iar pe 25 februarie prezintă un prim semn de febrilitate, cu o stare generală alterată, stă acasă, se prezintă la spital pe 27 pentru o evaluare de simptomatologie, i se dă un tratament și merge acasă în izolare. Astăzi și testul dânsei a ieșit pozitiv”.

În România, a mai fost confirmat până acum un singur caz, fiind vorba de un tânăr de 25 de ani din județul Gorj.