Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


M.S: Numărul persoanelor aflate în izolare la domiciliu, în scădere

Dintre cele trei persoane depistate pozitiv cu virusul COVID-19 pe teritoriul României doar doi pacienți mai sunt purtători ai virusului, starea lor fiind staționară, informează Ministerul Sănătății.

Prima persoană diagnosticată cu noul coronavirus, bărbatul din județul Gorj, a fost declarată vindecată după ce două teste, efectuate la un interval de 24 de ore distanță unul față de celălalt, au ieșit negative.Pacientul internat la Timișoara nu prezintă simptome, iar simptomele prezentate de pacientul internat la Cluj-Napoca sunt ameliorate. În acest moment, la nivel național, 49 de persoane se află în carantină și 7.893 de persoane în izolare la domiciliu.

Numărul persoanelor aflate în izolare la domiciliu este în scădere comparatic cu ziua de ieri. Aceasta rezultă din faptul că persoane introduse inițial în izolare au ieșit din perioada de incubație a virusului, de 14 zile.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 1061 de apeluri la linia TELVERDE deschisă special pentru cetăţenii care doresc să se informeze cu privire la simptomele celor care contractează COVID-19 (coronavirus) şi care vor sa afle cele mai bune modalităţi de evitare a infectării cu virusul.

De asemenea au fost înregistrate 127 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112, dintre care 17 apeluri au fost efectuate de cetăţenii din Bucureşti.

Se remarcă o scădere majoră a apelurilor la numărul unic de urgenţă 112 după operaţionalizarea liniei TELVERDE (0800 800 358).

De asemenea, a fost operaţionalizată şi o linie de informare dedicată special cetăţenilor români aflaţi în afara ţării (+40213202020).