Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Tânărul din Gorj vindecat de infecția cu coronavirus va fi externat. El nu se va putea întoarce acasă

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat că tânărul din Gorj, primul pacient confirmat în România cu virusul Covid-19 și ale cărui teste au ieșit negative, va fi externat, dar nu poate fi lăsat să plece acasă, unde membrii familiei acestuia sunt în izolare. "Nu se știe încă dacă tânărul a căpătat imunitate după infecția cu coronavirus", a spus Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

 

„Este negativ, urmează sa fie externat, dar tocmai asta discutăm că nu se poate întoarce în rândul familiei. Aceasta este izolată și aceștia pot să dezvolte simptome în 14 zile. Trebuie să găsim o soluție pentru el, să rămână într-un loc. Este sănătos, va rămâne la spital sau la Gorj, la un hotel, dar nu în familie”, a spus Raed Arafat, la Digi24.Tânărul în vârstă de 25 de ani este internat la Institutul „Matei Balş” din Capitală, după ce a fost depistat, miercuri, pozitiv la testarea pentru virusul Covid-19.

Familia bărbatului este izolată la domiciliu până la împlinirea perioadei de incubaţie a virusului, de 14 zile. În România sunt doar trei pacienţi confirmaţi cu Covid-19, iar tânărul din Gorj este unul dintre ei.