Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


UE ridică gradul de risc asociat coronavirusului. Peste 90.000 de cazuri la nivel mondial

sars-cov-2-coronavirus-microscop-9.jpg

La nivel mondial, bilanţul epidemic este de 90.160 de cazuri şi 3.079 de decese, în 73 de ţări şi teritorii, în principal în China

Uniunea Europeană a decis, luni, modificarea la nivelul "ridicat" a gradului de risc asociat epidemiei de coronavirus, în contextul în care virusul a contagiat mii de persoane în 18 ţări ale Uniunii Europene. La nivel mondial, bilanţul epidemic este de 90.160 de cazuri şi 3.079 de decese, în 73 de ţări şi teritorii, în principal în China. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat luni seară că "virusul încă poate fi izolat", subliniind că nu este vorba despre o pandemie.

"Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) a anunţat astăzi că riscul a fost crescut de la "moderat" la nivelul "ridicat", pentru locuitorii Uniunii Europene. Cu alte cuvinte, virusul continuă să se răspândească", a declarat Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, citată de agenţia Reuters.  La nivelul UE s-au înregistrat cel puţin 2.100 de cazuri de infectare cu virusul Covid-19. Epidemia afectează 18 dintre cele 27 de state membre UE. Luni seară, autorităţile din Italia au anunţat că bilanţul epidemiei Covid-19 a ajuns la 52 de morţi, iar numărul total al infecţiilor este de 1.835. În Franţa sunt 191 de cazuri, dintre care trei mortale. În Germania sunt 150 de cazuri de infectare. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat luni seară că "virusul încă poate fi izolat", subliniind că nu este vorba despre o pandemie.