Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


UMF Cluj și-a mutat cursurile în online, de frica răspândirii coronavirusului

umf_cluj1.jpg

UMF Cluj și-a mutat cursurile în online, de frica răspândirii coronavirusului.
UMF Cluj și-a mutat cursurile în online, de frica răspândirii coronavirusului.
Sursa imaginii: 
site-ul Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca

Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca a suspendat cursurile clasice și a mutat activitatea didactică online. Decizia a fost luată ca măsură de prevenire a răspândirii coronavirusului. 

În perioada 3 – 15 martie 2020, conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” a decis continuarea online a activităţii didactice, la toate cele trei facultăţi (Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie), ca măsură de prevenție, cu scopul reducerii riscului epidemiologic de răspândire a infecţiei cu noul coronavirus.

Toate informaţiile referitoare la desfășurarea procesului didactic sunt transmise studenţilor pe grupurile de studiu. Cursurile scrise sunt trimise în format electronic șefilor de serie, care transmit mai departe colegilor, iar activitățile practice și clinice au fost înlocuite cu filmulețe realizate de cadrele didactice.

Aplicarea acestei măsuri este necesară din cauză că prezența studenților în spitale, unde pot prelua sau transmite virusul, constituie un factor de risc important în lanțul infecției. Chiar dacă tinerii fac forme ușoare sau asimptomatice, din cauza mobilității lor ei reprezintă un factor important în răspândirea infecției. În plus, nivelul de contagiozitate este crescut chiar și în absența manifestărilor clinice.

Orice nouă decizie privind activitatea didactică va fi postată pe site-ul universității şi pe o aplicaţie pentru mobil, InfoUtil, folosită de UMF Cluj.

Studenții sunt rugați să privească cu cu maximă responsabilitate situaţia şi să vă conformeze acestor măsuri. De asemenea, conducerea universității insistă asupra evitării locurilor aglomerate, cum ar fi cinematografele restaurantele, cluburile sau mall-urile. 

Restul reglementărilor privind autoizolarea la domiciliu timp de 14 zile a celor care se întorc din zone cu risc rămân în vigoare, a mai scris conducerea universității pe propriul site.  De altfel, conducerea UMF Cluj consideră că limitarea răspândirea infecţiei este o parte importantă a responsabilităţii sociale a universităţii de medicină.