Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cum va afecta coronavirusul prețul locuințelor?

imobiliare.jpg

Legea Romexpo trece de Senat. Urmează votul din Cameră
Legea Romexpo trece de Senat. Urmează votul din Cameră
Sursa imaginii: 
pixabay.com

BNR a realizat un sondaj între cele mai importante 10 bănci de pe piață. Cum văd instituțiile bancare anul 2020 din punct de vedere imobiliar și cum ar putea afecta evoluția coronavirusului acest sector? Răspunde la RFI expertul în piața imobiliară Radu Zilișteanu.

Așteptările bancherilor pentru primul trimestru din 2020 sunt de menținere constantă a standardelor de creditare pentru împrumuturile destinate achiziției de locuințe. Este una din concluziile unui sondaj efectuat de specialiștii BNR în cele mai importante 10 bănci din sistem.

La RFI, expertul în piața imobiliară Radu Zilișteanu explică faptul că BNR transmite practic că băncile se așteaptă în 2020 la o evoluție în sector caracterizată prin constanță.

Zilișteanu mai spune că, în opinia sa, cel mai probabil, prețurile locuințelor vor rămâne la nivelul actual sau chiar vor mai scădea.

Expertul explică și cum ar putea fi afectată piața imobiliară de răspândirea coronavirusului la nivel global și, implicit, în România:

”Dacă mediul economic va deveni mai puțin prietenos, și piața imobiliară va avea de suferit. Ca în orice criză, va exista o frânare a intențiilor de achiziție a bunurilor imobiliare. Asta ar putea să conducă la scăderi de prețuri, însă evoluțiile sunt departe de a se fi terminat, așa că nu ne putem hazarda în a face aprecieri”.

Ascultă:

 
Expertul în piața imobiliară Radu Zilișteanu, despre prețul locuințelor