Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Psihologul Daniel David este noul rector al UBB Cluj

daniel_david.jpg

Psihologul Daniel David
Image source: 
Facebook/Universitatea Babeș-Bolyai/Nicu Cherciu

Psihologul Daniel David este noul rector al Universității „Babeș-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca. Acesta a obținut astăzi 1.026 de voturi, față de 377 primite la alegeri de contracandidatul său, teologul Ioan Chirilă.

Peste 1.400 de cadre didactice și studenți ai universității clujene au votat pentru alegerea noului rector al UBB Cluj. Pentru alegerea noului rector al UBB au fost amenajate 22 de secții de votare, câte una în fiecare dintre cele 21 de facultăți ale Universității, precum și o secție suplimentară în clădirea Colegiului Academic.

Daniel David are 47 de ani și este născut la Satu Mare. Este profesor de psihologie clinică şi psihoterapie la UBB, profesor asociat la Icahn School of Medicine at Mount Sinai, New-York (SUA) și preşedintele Asociaţiei Psihologilor din România. În urmă cu patru ani a fost ales prorector al UBB responsabil cu cercetarea. Actualul rector Ioan Aurel Pop nu a mai candidat, având deja două mandate în fruntea UBB. El a fost ales anul trecut și președinte al Academiei Române. Rectorul ales al Universității Babeș-Bolyai își va începe în mod oficial mandatul după confirmarea sa prin ordinul Ministrului Educației şi Cercetării.