Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Două noi cazuri de coronavirus, confirmate miercuri în România

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

În România au fost confirmate, astăzi, două noi cazuri de infectare cu coronavirus. Este vorba de o persoană de 71 de ani din județul Suceava și un adolescent de 16 ani din Timișoara. 

Actualizare: Al șaselea caz de infectare cu coronavirus este o persoană din Suceava, în vîrstă de 71 de ani, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică.

Bărbatul s-a întors din Lombardia în data de 28 februarie și se afla în autoizolare.

Conform primelor informații, în data de 2 martie 2020, bărbatul s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Suceava, secția de Boli Infecțioase cu febră și frison unde a rămas internat. Pacientului i s-au recoltat probe, inclusiv pentru testul pentru noul coronavirus, al cărui rezultat a ieșit pozitiv.

În prezent, s-a declanșat anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacților.

Știrea inițială:

Al cincilea caz de coronavirus a fost confirmat în România. E vorba de o persoană din județul Timiș, care a intrat în contact cu pacientul diagnosticat marți. Anunțul a fost făcut miercuri de ministrul Sănătății, Victor Costache.

Noul pacient infectat cu coronavirus este un adolescent de 16 ani, nepotul bărbatului confirmat marți în Timișoara. Băiatul devine astfel primul pacient minor din România, infectat cu coronavirus.

Întrebat miercuri la Parlament dacă s-a confirmat la Timişoara al cincilea caz de coronavirus, ministrul Sănătății, Victor Costache, a răspuns: "Cel de ieri s-a negativat şi s-a pozitivat un contact. Din informaţiile pe care le am este confirmarea faptului că ancheta epidemiologică este folositoare, faptul că sunt identificate aceste persoane care sunt puse rapid sub tratament".

În prezent, trei pacienți sunt internați la Timișoara, iar unul la Cluj-Napoca.

Primul pacient cu coronavirus depistat în România este considerat vindecat, după ce două teste au ieșit negative la un interval de 24 de ore unul de celălalt. Bărbatul a fost externat pe 3 martie.

 
Corespondenta RFI la Timișoara, Otilia Ghițescu, despre coronavirus