Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Coronavirus | 13 cazuri au fost confirmate în România, dintre care unul în București

Un nou caz de infectare cu noul coronavirus a fost  confirmat în această seară. Este al 13- lea caz de infecție cu noul coronavirus la nivel național. În total, astăzi au fost confirmate patru cazuri, dintre care unul în București. Bărbatul este în stare generala ameliorată, fără febră, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Cel de-al 13-lea pacient este un bărbat de 72 ani, din Galați care a venit din Lombardia in data de  29 februarie. In data de 6 martie bărbatul a dezvoltat simptomatologie conformă cu definiția de caz COVID 19, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

În acest context,  în data de 6 martie a fost transportat cu izoleta, din locul în care se afla în autoizolare, la Spitalul județean Galați, secția de boli infecțioase unde se afla în prezent internat.

În această după-amiază a fost confirmat și primul caz de infecție cu noul coronavirus în București.  

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 49 ani, care s-a întors din Italia (Roma) în data de 27 februarie 2020, dintr-o zonă neafectată.

Bărbatul s-a prezentat seara trecută la Institutul Național de Boli Infecțioase "Matei Balș" cu febră, dar cu simptomatologie care nu intră în definiția de caz COVID-19. I s-au recoltat probe și pentru că persoana a călătorit în Italia s-a decis să se recolteze probe și pentru testul COVID-19.

Este primul caz depistat în București. Conform primelor sale declarații, bărbatul a stat în toată această perioadă la domiciliu, de la revenirea în țară. 

Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a solicitat izoleta pentru transportul la Institutul național de boli infecțioase și a demarat ancheta epidemiologică. S-a început stabilirea contacților bărbatului confirmat pozitiv la noul COVID-19, după care va începe recoltarea probelor pentru testare.