Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Alertă de coronavirus la Guvernul României și la comisia de învățământ din Senat

dsu_corona.jpg

Image source: 
Departamentul pentru Situații de Urgență - Facebook

Ambele cazuri au legătură cu femeia de 42 de ani confirmată duminică, 8 martie, ca fiind infectată. Se fac verificări privind persoanele care ar fi intrat în contact cu ea. 

ACTUALIZARECei trei angajați ai Guvernului României suspecți de coronavirus au avut rezultate negative la testele pentru această boală, anunță, luni seara, Grupul de Comunicare Strategică.

.....................................................................................

Grupul de comunicare strategică a anunțat că, în contextul anchetei epidemiologice care este desfășurată în acest moment în legătură cu femeia de 42 de ani din București confirmată ieri, 8 martie, cu COVID-19, se fac verificări cu privire la posibili "contacți" ai persoanei. Autoritățile precizează că s-au luat măsuri preventive în acest caz. A fost limitat orice contact cu terțe părți pe care l-ar fi putut avea două dintre persoanele, despre care s-ar putea considera că au avut contact cu femeia de 42 de ani. Astfel, acestora li s-a cerut să rămână la domiciliu împreună cu familia. Surse guvernamentale au spus pentru G4Media.ro că este vorba despre două persoane de la Palatul Victoria.

Astfel, un angajat al Direcției pentru Strategii Guvernamentale a intrat în contact direct cu respectiva persoană. Drept urmare, tot personalul Direcției a fost instruit să stea acasă.

Cea de-a doua suspiciune vizează o bucătăreasă de la Palatul Victoria al cărei fiu lucrează în același loc cu femeia infectată, adică la OSIM. Tânărul locuiește în aceeași casă cu mama sa. 

Este alertă de coronavirus și la Comisiei de Învățământ din Senat. Președintele acesteia, Liviu Pop, le-a transmis parlamentarilor membri ai comisiei că tot personalul a fost trimis acasă după ce s-a descoperit că soțul unei angajate este coleg cu femeia confirmată ca fiind infectată cu coronavirus.

Până astăzi, 9 martie, la nivel național au fost confirmate 15 cazuri de cetățeni infectați cu coronavirus pe teritoriul României. Dintre aceștia, 5 au fost declarați vindecați și au fost externați.Toți pacienții internați au o stare generală bună. Sunt în carantină 27 de persoane, iar alte aproape 13 mii sunt în izolare la domiciliu.