Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


UK: A șasea persoană a murit, 373 testați pozitiv cu Coronavirus

spital_watford.jpg

Spitalul Watford
O a șasea persoană infectată cu Coronavirus a decedat la Spitalul Watford
Image source: 
http://www.nationalhealthexecutive.com/

O a șasea persoană din Marea Britanie infectată cu Covid-19 (Coronavirus) a murit, iar numărul celor testați pozitiv s-a ridicat marți la 373, cu 54 mai mulți decât în ziua precedentă. Guvernul a refuzat să ordone închiderea școlilor și altor instituții publice în Anglia. 

NHS England - organismul care supervizează sănătatea în Anglia - a confirmat că pacientul decedat a fost îngrijit la Spitalul General Watford, o localitate la circa 35 kilometri nord-vest de Londra. .

Organizația spune că este vorba de un bărbat de peste 80 de ani și că acesta avea probleme de sănătate pre-existente. Spitalul General Watford confirmase vineri dimineață că avea un caz de Covid-19 internat.

"Cu regret confirm că un al șaselea pacient din Anglia care s-a dovedit pozitiv cu Covid-19 a murit. Ofer condoleanțele mele sincere familiei și prietenilor lor și cer respectarea vieții private a acestora" a declarat șeful departamentului medical al guvernului, profesorul Chris Whitty.

"Se pare că virusul a fost dobândit în Marea Britanie și a început urmărirea completă a contactelor (persoanei decedate)” a adăugat profesorul Whitty. 

"Răspuns echilibrat"

Între timp, numărul celor testați pozitiv cu Covid-19 a crescut de luni până marți cu 54, a doua cifră ca mărime de la debutul epidemiei în Regatul Unit. 


Covid-19 este prezent pe întreg teritoriul Regatului Unit
Image source: 
BBC

Dintre acestea, 324 sunt în Anglia, 27 în Scoția, 16 în Irlanda de Nord și șase în Țara Galilor. La Londra au fost testate pozitiv 91 de persoane. În total au fost testate până marți la 9 GMT (11 în România) 26261 persoane, 25888 fiind negative.

Adjuncta profesorului Whitty, dr. Jenny Harries, a respins criticile la adresa autorităților care au decis să nu închidă școlile și alte instituții publice, așa cum s-a întâmplat în Italia, explicând că răspunsul oficial este unul "echilibrat".

Mai multe linii aeriene au anulat mii de zboruri între care cele înspre și dinspre Italia. 

Cluburi sportive din fotbal și rugby în XIII, mai ales din ligile inferioare, au avertizat guvernul că dacă le obligă să joace cu porțile închise le-ar putea împinge la faliment, deoarece acestea se bazează mult mai mult pe veniturile din bilete vândute spectatorilor, spre deosebire de cele din Premier League, care se bazează preponderent pe venituri din televizarea meciurilor și își pot permite să joace cu stadioane goale.

Ascultați relatarea corespondentului RFI la Londra, Petru CLEJ