Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ministerul Sănătății, despre stocul testelor de diagnosticare moleculară pentru detectarea COVID-19

Ministerul Sănătății a inventariat stocul testelor de diagnosticare moleculară pentru detectarea COVID-19. Mai sunt " peste 1.200 de teste, suficiente până la sfârșitul săptămânii, când vor sosi și celelalte teste care au fost deja comandate", anunță instituția. 29 de români au fost confirmați până acum cu infecție cu noul coronavirus. Până în prezent au fost lucrate 1179 de teste. Dintre acestea 1150 sunt negative și 29 sunt pozitive.

 

Ministerul Sănătății a inventariat stocul testelor de diagnosticare moleculară pentru detectarea COVID-19. Potrivit unui comunicat de presă al instituției, "în cele 7 centre din țară (2 in București, Cluj, Iași, Timiș, Constanța și Dolj) sunt peste 1.200 de teste, suficiente până la sfârșitul săptămânii, când vor sosi și celelalte teste care au fost deja comandate. 
 
Comenzile urmează să ajungă în spitalele de boli infecțioase, începând cu data de 11 martie 2020 și vor asigura necesarul pentru încă 30 de zile. 
 
În acest moment nu este pericolul de a rămâne fără capacitate de diagnosticare a coronavirusului, mai ales că Ministerul Apărării Naționale, prin  Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Cantacuzino din București a fost de acord să contribuie la acest efort comun cu dotările existente.
 
De exemplu, în acest moment la Institutul Național de Boli Infrecțioase Prof. Matei Balș, există în stoc 300 de teste, iar mâine urmează să ajungă și cealalte 3.000 comandate din timp".