Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ministerul Educației recomandă continuarea cursurilor online. "Nu toți elevii și profesorii au acces la internet", spune la RFI Vasile Brașovanu de la fundația Seeding Knowledge

Elevii nu vor chiuli de la cursurile online, dar profesorii care nu au folosit până acum platformele recomandate de ministerul educației, ar putea avea mici probleme până se obișnuiesc cu programul spune la RFI expertul.

Trei milioane de elevi stau acasă ca măsură de precauție pentru răspândirea coronavirusului. Cursurile în grădinițe și școli sunt suspendate până pe 22 martie cu posibilitatea prelungirii acestei perioade.

Ministerul Educației a găsit o soluție gratuită prin care toate școlile pot face cursuri online în perioada în care acestea sunt suspendate din cauza noului coronavirus. Ministerul le cere școlilor să activeze licențele gratuite Google și Microsoft, pe platforma clasaviitorului.ro. Platforma a fost folosită și până acum, dar de un număr mult mai mic de profesori, în cadrul proiectului de formare a cadrelor didactice numit CRED.

"Nu toți elevii și profesorii au acces la internet", atrage însă atenția la RFI Vasile Brașovanu, care dezvoltă sesiuni de training pentru profesori și părinți la fundația Seeding Knowledge.

El crede că elevii nu vor chiuli de la cursurile online. Recunoaște însă că profesorii care nu au folosit până acum platformele recomandate de ministerul educației, ar putea avea mici probleme până se obișnuiesc cu programul.

Oficial însă toate cadrele didactice au trecut prin cursuri pentru dezvoltarea competențelor difitale. Este o bună ocazie să vedem ce au înțeles, dă de înțeles expertul intervievat de Andreea Pietroșel.

 
Vasile Brașovanu, fundația Seeding Knowledge în dialog cu Andreea Pietroșel