Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Coronavirus: Noi măsuri anunțate. Cum vor răspunde medicii și asistentele la criză?

medici.jpg

Image source: 
pixabay.com

Distribuţia în afara României a medicamentelor și a tuturor produselor sanitare care au legatura cu prevenirea, diagnosticarea si tratamentul pentru COVID-19 se suspendă pentru șase luni – a anunțat astăzi, printre altele, secretarul de stat Raed Arafat. Numărul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus crește  - la fel, direct proporțional și presiunea pe sistemul medical. 

Momentul critic este cel în care transmiterea virusului nu mai poate fi stabilită prin anchete epidemiologice -  explică la RFI Vlad Mixich, expert în politici de sănătate. Context în care răspândirea viruslui va aduce o serie de provocări noi, inclusiv de natură umană și comportament în situații de criză. Până atunci însă, autoritățile trebuie să asigure toate resursele, mai ales personalului medical, continuă Vlad Mixich:

Este important ca personalul medical să-și facă treabă și ține până la urmă și de jurământul pe care l-au depus, de etica și de morala fiecăruia. (…) E mai complicată situația pentru că atâta timp cât autoritățile nu pun la dispoziția personalului medical echipamentul de protecție necesar este o inconștiență să le ceri să intre în contact cu persoane cu coronavirus. Vom vedea medici și asistente care se vor comporta eroic și personal medical care nu va avea astfel de comportamente. 

 

Ascultă AICI interviul integral: