Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Coronavirus Italia | Bilanț în creștere : 250 de morți, peste 2.500 de noi cazuri în 24 de ore

rome-1945033_1920.jpg

Italia este pe locul doi în lume, după China, ca bilanț al epidemiei, dar este țara care înregistrează cel mai mare număr de cazuri (292,1) la un milion de locuitori.
Sursa imaginii: 
pixabay.com

Italia a anunțat, vineri, un bilanț în creștere al epidemiei de coronavirus. În numai 24 de ore, s-au înregistrat 250 de morți și 2.547 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, transmite Corriere Della Sera. Opt români aflați în Italia ca turiști sau pentru tratamente medicale, vor fi aduși în țară, în această noapte, cu o aeronavă a Ministerului Apărării Naționale, anunță Ministerul de Externe într-un comunicat de presă.

Numărul total al persoanelor care s-au îmbolnăvit în Italia este de 17.660. Dintre acestea, 1.266 au decedat, 1.439 s-au vindecat, iar 1.328 sunt în stare gravă și critică, potrivit statisticii date publicității de Ministerul Sănătății din Italia.


Cifre oficiale/Ministerul Sănătății din Italia
Sursa imaginii: 
Corriere Della Serra

Italia este pe locul doi în lume, după China, ca bilanț al epidemiei, dar este țara care înregistrează cel mai mare număr de cazuri (292,1) la un milion de locuitori. Potrivit https://www.worldometers.info/, până în prezent, la nivel mondial, s-au înregistrat 145,341 de cazuri de infectare,  5,416 decese și 70,931 de persoane vindecate.

Izolați în case, italienii din oraşele Benevento, Siena şi Napoli, izolaţi la domiciliu din cauza coronavirusului, au cântat şi au dansat în balcoane pentru a depăşi mai uşor această perioadă de criză, potrivit Corriere della Sera. Într-un cartier din oraşul Benevento, italienii au dansat în balcoane “la tammurriata” (un dans tradițional), împotriva carantinei.

 

8 români aflați în Italia, repatriați cu o aeronavă a MApN

 

Opt români aflați în Italia ca turiști sau pentru tratamente medicale, vor fi aduși în țară, vineri noaptea, cu o aeronavă a Ministerului Apărării Naționale, anunță Ministerul de Externe într-un comunicat de presă.

„Ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale, în cursul acestei seri vor fi readuși în țară 8 cetățeni români din Republica Italiană”, se arată în comunicatul MAE.

Potrivit MAE, românii care vor fi aduși în țară sunt „non-rezidenți în Italia, aflându-se acolo fie ca turiști, fie pentru urmarea unui tratament medical de urgență și care au fost afectați atât de plasarea în carantină a întregului teritoriu al Italiei, cât și de măsurile adoptate de către autoritățile române de suspendare a zborurilor și a curselor de transport rutier de persoane înspre și dinspre Italia. Aceștia nu au avut alternativă reală de a-și continua șederea pe teritoriul Republicii Italiene”.

La sosirea în țară, cei opt cetățeni români vor fi preluați de către Direcția de Sănătate Publică și plasați în carantină într-o unitate din București, în conformitate cu măsurile adoptate de către autoritățile române pentru cetățenii care vin în România din Italia. „Având în vedere circumstanțele fără precedent în care ne aflăm la nivel global, în contextul epidemiei de COVID-19, MAE asigură în mod constant și sistematic informarea cetățenilor români aflați în străinătate prin atenționări de călătorie și buletine informative publicate pe site-ul MAE în cadrul secțiunii dedicate COVID-19, precum și prin site-urile și canalele de social media ale misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale României în străinătate”, se mai arată în comunicatul MAE.