Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Metrorex: Plata direct cu cardul, la porțile de acces din toate stațiile

turnicheti_cu_card_contactless_la_metrou.jpg

Image source: 
FB.com | Metrorex

Pentru restrângerea efectelor, protecția și siguranța călătorilor pe timpul călătoriei cu metroul, în această perioadă, Metrorex a dispus intensificarea tuturor acțiunilor de dezinfecție atât la nivelul stațiilor, cât și la cel al trenurilor de metrou. 

Astfel, în stațiile de metrou, personalul specializat al firmelor de curățenie dezinfectează toate suprafețele cu care călătorii pot intra în contact (butoanele lifturilor, mână curentă scări fixe și rulante, bateriile de scaune amplasate la nivelul peroanelor și turnicheți). Trenurile sunt dezinfectate zilnic, după retragerea din circulație la nivelul barelor de susținere, butoanelor de deschidere a ușilor și a scaunelor. Precizăm că toate produsele folosite pentru dezinfecție sunt autorizate de Ministerul Sănătății.

De asemenea, aducem la cunoștința publicului călător că odată cu implementarea noii soluții de plată cu cardul bancar contactless de tip MasterCard sau Visa direct la porțile de acces, contactul cu bancnotele este redus. Soluția de plată este implementată în toate stațiile de metrou, iar prețul călătoriei rămâne neschimbat, respectiv 2,5 lei.

Nu în ultimul rând, dorim să reiterăm că în această perioadă este foarte important ca toți călătorii să respecte regulile de igienă personală și să se informeze cu privire la autoprevenție din afișele expuse la loc vizibil în stațiile și trenurile de metrou.