Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Arafat: Declararea stării de urgenţă este menită să ajute, nu să creeze panică

Șeful DSU Raed Arafat scrie, într-un mesaj postat pe Facebook, că în urma anunţului preşedintelui Klaus Iohannis privind declararea stării de urgenţă au început speculaţiile, mesajele de panică.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, face apel la mass-media să adopte "o atitudine civică responsabilă". El a subliniat că declararea stării de urgenţă are rolul de a ajuta, nu de a crea probleme, de aceea subiectul "nu trebuie speculat şi nici politizat".

"În urma anunţului domnului preşedinte despre declararea stării de urgenţă au început speculaţiile, mesajele de panică şi mai ales mesajele care pot determina un anumit comportament al populaţiei. Au apărut afirmaţii în mass-media cum că alimentele vor fi raţionalizate sau că circulaţia va fi închisă ... etc. Au apărut filmări regizate de persoane care iau situaţia în glumă arătând cum fuge un individ îmbrăcat în alb după un alt individ insinuând ca situaţia este scăpată de sub control. Mass media, cei care postează pe reţelele de socializare şi fiecare dintre noi ca cetăţeni responsabili va trebui să adoptăm o atitudine civică responsabilă", a scris Arafat, sâmbătă seară, pe Facebook.

El îndeamnă la solidaritate şi încredere reciprocă.

"Declararea stării de urgenţă este menită să ajute, să sprijine şi în niciun caz să creeze probleme. Acest subiect nu trebuie speculat şi nici politizat. Este nevoie să fim solidari şi să avem încredere unii în ceilalţi", a adăugat Raed Arafat.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, sâmbătă seara, că România va intra în stare de urgență începând de luni. Această stare de urgență va permite alocarea de noi resurse, mai mulți bani pentru medicamente și aparatura medicală necesară, cu proceduri simplificate, a spus președintele.

În România, deocamdată, au fost înregistrate 123 de cazuri de infecții coronavirus.