Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Specula cu dezinfectanți descurajată de marii retailerii online

disinfection-of-hands-4914856_1920.jpg

Image source: 
pixabay.com

Doi frați din SUA au aproape 18 mii de sticle de gel dezinfectant pe care nu au unde să le vândă.

Frații Matt și Noah Colvin au cumpărat mii de sticle de gel dezinfectant și șervețele umede antibacteriene din magazine din statele americane Tennessee și Kentucky după ce a fost raportat primul deces cauzat de COVID-19 în SUA, pe 1 martie, scrie publicația New York Times. Cei doi au scos apoi produsele la vânzare pe Amazon la suprapreț. La scurt timp după aceea, retailer-ul online le-a delistat produsele, pentru a descuraja speculatorii. Măsuri similare au luat eBay și alte magazine online.

Acum, frații Colvin au în garaj 17.700 de sticle de gel dezinfectant pe care nu au unde să le vândă.

Dacă pot face un mic profit, e bine. Dar nu doresc să ajung în situația de a fi pe primele pagini ale ziarelor ca tipul care are 20.000 de sticle de gel dezinfectant care la vinde la un preț de 20 de ori mai mare”, a declarat unul dintre frați.

Cei doi sunt criticați dur pe rețelele de socializare, în condițiile în care sunt spitale care nu dispun de aceste produse.

Peste 5.800 de oameni au murit în întreaga lume din cauza COVID-19, iar peste 156.000 de persoane au fost infectate cu virusul apărut în orașul chinez Wuhan la sfârșitul anului trecut.