Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Mai multe ONG-uri dau o mână de ajutor spitalelor

Mai multe ONG-uri se mobilizează și încearcă să dea o mînă de ajutor spitalelor.

Donațiile strînse zilele acesta sunt folosite pentru achiziția de echipament de protecție pe personalul medical dar și pentru instrumente sanitare vitale în lupta cu coronavirusul.

Dăruiește Viață este una dintre primele asociații care a anunțat că redirecționează donațiile primite în această perioadă pentru a-i ajuta pe cei din spitale. Astfel, echipamente de protecție și sisteme aspirație circuit închis pentru adulți și copii a u fost trimise deja către spitalele din Timișoara, Brașov, și Craiova.

Trei aparate de ventilație mecanică vor fi livrate miercuri spitalelor Matei Balș și Victor Babeș din București. Carmen Uscatu de la Dăruiește Viață a mai anunțat la Digi24 că 10 aparate de ventilație mecanică vor fi livrate din Brazilia.

La rândul ei, Asociația Zi de Bine a decis să strîngă bani pentru Spitalul de Boli Infectioase din Brașov, iar faptul că într-un timp scurt s-au strâns 10 mii de euro îi face pe fondatorii asociațieioptimiști.

Ei se gîndesc deja spre ce alte spitale să direcționeze ajutorul odată strânsă suma pentru Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov: și anume 50 de mii de euro.

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov se ocupă anual  de peste 30.000 de pacienți, cu peste 25.000 consultați în Camera de Gardă. În această perioadă Spitalul se află în curs de reabilitare, ceea ce înseamnă că funcționează deja la jumătate din capacitate, explică reprezentanții Asociației de ce au ales să ajute spitalul din Brașov. 

Instituția poate îngriji  cel mult 62 de persoane cu diferite afecțiuni. În cazul în care numărul persoanelor infectate crește, cele 3 saloane pregatite special pentru COVID-19 sunt insuficiente. În ele ar încăpea doar 10 pacienți, mai spun reprezentanții asociației.

O situație specială se înregistrează și la Spitalul de Urgență Resița - acolo Mihaela Sîrbu, asistent medical șef al Unității de Primiri Urgențe Reșița, a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru a ajuta spitalul în condițiile în care în municipiu erau confirmate luni 4 cazuri.

Toți cei care strâng fonduri zilele acestea nu uită să le amintească celor dornici să ajute cum o pot face: stați acasă,protejați-vă pe voi și pe cei din jur și nu uitați să donați!.