Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ministerul Sănătății: Tânăra din Petroșani a răspândit virusul în comunitate. Are dosar penal

ce_asteapta_pacienti_ministru_sanatate.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Ministrul Sănătății face precizări privind situația tinerei din Petroșani, depistată pozitiv cu COVID-19 la întoarcerea din Italia.“Tânăra are dosar penal pentru răspândirea virusului în comunitate. Trebuia să stea în izolare și să apeleze 112 dacă se simțea rău”, a declarat pentru RFI, Oana Grigore, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății.  

„Regulile sunt clare. I s-a spus să stea acasă. Trebuia să sune la 112, să spună că este în izolare și să solicite o ambulanță dacă se simțea rău. A părăsit domiciliul și s-a dus la spital unde nu a anunțat că s-a întors din Italia. Mai multe paciente și asistente medicale de la Spitalul de Urgență Petroșani au fost infectate. Este în derulare și o anchetă epidemiologică, având în vedere că atât pacientele cât și personalul medical au intrat, la rândul lor, în contact cu alte persoane”, a mai spus Oana Grigore.

Tânăra, șoferiță de tir, a venit la începutul lunii în România. A intrat prin punctul vamal Nădlac, unde i s-a spus să stea în carantină 14 zile, potrivit declarației făcute la Rfi de cumnatul femeii. Acesta a mai spus că tânăra ar fi ieșit din izolarea la domiciliu doar la spital, din cauza " unor probleme de sănătate grave pe care le avea". "Acolo a fost diagnosticată cu COVID-19", a mai spus ruda tinerei.

Detalii complete AICI

Potrivit Ministerului Sănătății, până în prezent, au fost înregistrate 36 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.