Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Medicii chinezi avertizează: Colegii europeni repetă erorile făcute în Wuhan

heartbeat-163709_1280.jpg

Medicii chinezi avertizează: Colegii europeni repetă erorile făcute în Wuhan.
Medicii chinezi avertizează: Colegii europeni repetă erorile făcute în Wuhan
Image source: 
Pixabay (ilustrație)

Doctorii chinezi avertizează că medicii din Europa fac aceleaşi greşeli ca cei din Wuhan în ceea ce priveşte tratarea bolnavilor de coronavirus.

Protecţia inadecvată a celor care lucrează în domeniul sănătății duce la o rată mare de infecţie în rândul medicilor şi a asistentelor medicale.

În Wuhan, lipsa de înţelegere a bolii şi deficitul de echipamente de protecţie în primele săptămâni ale epidemiei a determinat ca mii de lucrători din domeniul sănătăţii să fie infectaţi în timpul tratării pacienţilor. Cel puţin 46 de medici au murit.

„Colegii noştri europeni contractează boala în practica lor zilnică, iar proporţia este destul de similară cu situaţia anterioară din Wuhan”, a spus Wu Dong, profesor de gastro-enterologie la Spitalul Medical Peking Union.

Din Italia până în SUA, ţările raportează un deficit de materiale medicale de protecţie, cum ar fi măştile din spitale, în timp ce medicii şi asistentele nu pot face faţă numărului mare de pacienţi.

De asemenea, natura extrem de contagioasă a virusului înseamnă că acesta prezintă semne de transmitere în moduri neobişnuite, cum ar fi prin intermediul ochilor.

Numărul cazurilor de infecţie cu COVID-19 la nivel mondial a trecut de 183.000 şi a ucis mai mult de 7.100 de persoane. Italia, care are cel mai mare focar în afara Chinei continentale, a raportat 2.158 de decese. Iranul a raportat 853, iar Spania 335.