Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


COVID-19 | Cum arată situația din România

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

217 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus au fost înregistrate până acum în România. Dintre acestea, 19 persoane au fost declarate vindecate și au fost externate, transmite Grupul de Comunicare Strategică. Până în prezent, au fost întocmite 40 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Până pe 17 martie, în România, au fost confirmate 217 cazuri de persoane infectate cu  noul coronavirus. Cele mai multe cazuri s-au înregistrat la persoane cu vârste între 40 și 49 de ani (40 de cazuri, 28% din totalul bolnavilor).

Sursa: Grupul de Comunicare Strategică

De la ultima informare, au fost confirmate 33 de cazuri noi, după cum urmează: 26 în București, 5 în Brașov și câte unul în Constanța și Prahova, a transmis Grupul de Comunicare Strategică. Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 26 ani și 64 de ani. Cele mai multe cazuri de îmbolnăvire au fost raportate la femei (49%), în comparație cu bărbații (46%).

Sursa: Grupul de Comunicare Strategică

Din totalul celor 217 de cazuri confirmate cu noul coronavirus, 19 au fost declarate vindecate și externate, după cum transmite Grupul de Comunicare Strategică. Dintre pacienții aflați în unitățile medicale, 4 dintre ei sunt la secția de terapie intensivă, cu o stare generală stabilă.GCS mai transmite că pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3373 persoane pentru care se fac verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 18965 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4150 de teste. Dintre acestea, 3928 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19.Testele au fost prelucrate în 8 unități sanitare din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Iași și Constanța.

Situatie pacienti COVID-19 la ora 18h00 / 17 martie. Sursa: Grupul de Comunicare Strategică

GCS recomandă să se ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE - 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

În ceea ce privește situația privind infectarea cu virusul COVID – 19 (coronavirus) la nivel european și global, până la data de 17 martie 2020, au fost raportate 61.098  de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia 27.980, Spania 9.191, Franţa 6.633, Germania 6.012 și Regatul Unit 1.543, potrivit Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (https://www.ecdc.europa.eu/en)

*Sursă grafice: Grupul de Comunicare Strategică