Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Coronavirus|Ministrul Educației la RFI: Îi asigur pe elevi că examenele naționale vor fi în sprijinul lor

Ministrul Educației, Monica Anisie, face un apel către elevi și părinți să se informeze numai din surse oficiale, în contextul coronavirusului. ”Îi asigur că examenele naționale vor fi în sprijinul elevilor, pentru că suntem conștienți cu toții că e o situație de criză”, spune ea la RFI.

Monica Anisie declară că anul școlar nu va fi înghețat: ”Anul școlar nu se pune problema la acest moment să fie înghețat. Prin urmare, în această perioadă în care ne aflăm în situație de urgență, când sunt suspendate cursurile, profesorii păstrează legătura cu elevii, prin lecții pe care le organizează online. Suntem conștienți că nu peste tot se pot realiza aceste cursuri online și de aceea Ministerul Educației și Cercetării, în parteneriat cu Televiziunea Română, realizează lecții pregătitoare pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a”.

Ministrul Educației precizează că examenele naționale vor fi în sprijinul elevilor: ”Le transmit (elevilor) să se pregătească în continuare alături de profesorii lor de la clasă, prin lecțiile online, să se pregătească în continuare prin lecțiile oferite la teleșcoală și să îi asigur că examenele naționale pe care ei le vor susține, când anume nu știm la acest moment, dar vom comunica în timp util, acele examene vor fi în sprijinul sau vor veni în sprijinul elevilor, pentru că noi suntem conștienți cu toții că această situație de criză trebuie să vină în sprijinul elevilor și nu să realizeze, eu știu, o sancțiune în ceea ce privește modalitatea în care ei vor fi examinați”.

Întrebată ce înseamnă că examenele vor fi în sprijinul elevilor, Monica Anisie a răspuns: ”Mă refeream la faptul că în spațiul public au fost tot felul de fake news-uri, cum că nu se vor mai susține examenele naționale, că gradul de dificultate al subiectelor va fi foarte mare, că va fi, eu știu, a apărut și această știre că există posibilitatea să fie din materie scoase anumite conținuturi și așa mai departe. Eu trebuie să îi asigur pe copii că în momentul în care se va lua o decizie în cadrul Ministerului Educației de către specialiștii în evaluare, vom comunica public și i-aș ruga și pe elevi și pe părinți să se informeze numai din surse oficiale”.

Monica Anisie, despre soluțiile pentru elevi, în contextul coronavirusului